Event box

Hvad enhver litterat bør vide om digital humaniora. En workshop om muligheder og udfordringer. In-Person

Digitale kompetencer er blevet stadig vigtigere i humanistisk forskning, herunder litteraturforskning i de fleste afskygninger. Digitaliseringen byder på nye analyseredskaber, nye muligheder for at belægge litteraturstudier med empirisk evidens, nye muligheder for at arbejde med store datamængder fra ”the great unread” og nye perspektiver på, hvad tekster er og kan. I dag benytter stort set alle litteraturforskere sig af søgemaskiner og databaser, men typisk har litteraturforskere måttet lære sig selv at betjene sig af elektroniske ressourcer og savner ofte hjælp til at optimere brugen af digitale ressourcer og arbejdsformer.

 

Denne workshop henvender sig til alle ansatte på HUM (herunder selvfølgelig ph.d.-stipendiater), som er interesseret i at udvikle deres digitale kompetencer med henblik på litteraturforskning og -undervisning.

 

Programmet omfatter en introduktion til undersøgelsesformer, muligheder og metoder på baggrund af deltagerne egne forskningsperspektiver. Vi kommer blandt andet til at kigge på, hvordan digitaliseringens kvantitative redskaber kan forenes med litteraturvidenskabens klassiske analytiske, historiske og hermeneutiske forskningsmetoder. Underviserne  vil være litteraturforskere med erfaring fra større forskningsprojekter, som indbefatter arbejde med digitalt materiale.

Kurset er gratis for ansatte på KU. Max. deltagerantal er 25.
Gæsteundervisere: Mads Rosendahl Thomsen (AU), Kristoffer Nielbo (SDU).
Kurset arrangeres af Christian Dahl (IKK) og Muhamed Fajkovic (Det Kgl. Bibliotek).
Date:
12/09/2018
Time:
9:00 - 17:00
Time Zone:
Central European Time (change)
Location:
KUB Søndre campus: Undervisningslokalet 1. sal
Campus:
KUB Søndre Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 Kbh. S
Categories:
  [HUMlab]  
Registration has closed.