Event box

Forskning og Impact - Datamanagementplaner

Forskning og Impact - Datamanagementplaner

Arrangementet er for forskerstøtte på KU SC.

 

Formålet er dels at introducere datamanagement med udgangspunkt i DMPOnline, dels at introducere indholdet af forårets kurser, som afholdes for forskere om datamanagement og for institutadministratorerne og – ledelserne om Open Science. Arrangementer foregår i lokale 27.0.47.

 

Koordinationsudvalg for datamanagement og universitetsbiblioteket på søndre campus har startet et samarbejde op for at udbrede kendskabet til forskningsdatamanagement. Samarbejdet har resulteret i, at der bliver afholdt fire kurser i foråret 2019. 

 

Mandag 25. marts 2019. kl. 14:00 – 16:00 og  mandag 6. maj 2019. kl. 14:00 – 16:00 bliver der afholdt et arrangement om datamanagementplaner for for forskere på KU SC i lokale 27.0.09.

  
Formålet er at understøtte forskeres arbejde med datamanagement ved at introducere begreber tilknyttet feltet gennem dialog, hands-ons aktiviteter og korte taler.

Det er begreber som DMPOnline, FAIR-principper, Data repositories, Datacitationer, Data Availability Statements og metadata.

Onsdag 10. april 2019. kl. 15:00 – 16:30 bliver der afholdt et arrangement om  Open Science, Open Access og FAIR-data for institutadministratorer og –ledelser i lokale 27.0.09. På arrangementer kan du blive opdateret aktuelle problemstillinger inden for Open Science.

Der bliver følgende Oplæg om:
-    Open Access ved Michael Svendsen, specialkonsulent ved Københavns Universitetsbiblioteks forskerservice
-    FAIR-principper ved Lene Offersgaard, ingeniør ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab 
-    Dataejerskab i forbindelse med publikationer ved Michael Svendsen

For mere information om ovenstående kontakt venligst enten specialkonsulent på KU, Tatjana Crnogorac, ingeniør på KU, Lene Offersgaard eller informationsspecialist på KUB, Lars Kjær.

Related LibGuide: [HUMlab] - Copenhagen University Library, South Campus by Lars Kjær

Date:
18/03/2019
Time:
14:00 - 15:00
Campus:
KUB Søndre Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 Kbh. S
Categories:
  [HUMlab]  
Registration has closed.

Event Organizer

Profile photo of Lars Kjær
Lars Kjær

Cand. Mag. i historie. Informationsspecialist og koordinator i [HUMlab]