Event box

Datasprint: data(Tinget) - demokrati og politiske forhandlinger i Folketinget

Datasprint: data(Tinget) - demokrati og politiske forhandlinger i Folketinget In-Person

BEMÆRK: Dette arrangement løber over to dage: 2. og 3. december. Tilmelding er således gældende for begge dage.


Endnu en gang inviterer universitetsbibliotekerne ved Det Kgl. Bibliotek til datasprint, hvor du kan prøve kræfter med digitale metoder som data wrangling og tekst- og datamining. Temaet er demokrati og politiske forhandlinger i Folketinget, og vi inviterer studerende og ansatte ved universiteterne med til at behandle temaet med udgangspunkt i Folketingets forhandlinger fra 1953 til 2021.

Datasprintet kan du betragte som et begynderkursus, hvor indholdet er tilrettelagt, således at alle kan deltage uden forudgående programmeringserfaring. Der er ingen forberedelse, og det handler ikke om at præstere, men primært om at få en god oplevelse og sekundært om at lære lidt om tekst- og datamining. For de fleste deltagere vil tekst- og datamining være helt nyt, og derfor kan du forvente at blive konfronteret med ukendte ord og begreber.

En god portion nysgerrighed, overbærenhed og ‘gå-på-mod’ er vigtige forudsætninger for at bruge datasprintet til at lære noget nyt, mens præstationsbehov og perfektionisme sandsynligvis vil hæmme indlæringen. Deltager du på datasprintet vil du gennem praktiske øvelser skridt for skridt blive introduceret til tekst- og datamining teknikker, samt programmeringssprogene Python og R.

Datasprintet finder sted dels på Den sorte Diamant, dels på Christiansborg, og du kan læse mere om datasprintet her:
https://datasprint2021.kb.dk/

Date:
02/12/2021
Time:
9:00 - 17:00
Time Zone:
Central European Time (change)
Categories:
  Analysis     Cleaning     Datalab     Harvesting     Visualisation  
Registration has closed.

Event Organizer

Profile photo of Lars Kjær
Lars Kjær
Profile photo of Daniel Pryn
Daniel Pryn