Event box

Introduktion til Zotero

Introduktion til Zotero

Skal du i gang med at skrive en opgave, og har du brug for hjælp til at hente, organisere og citere referencer? Så er zotero måske svaret du leder efter.

 

Zotero er et gratis referencehåndteringsværktøj, som lader dig løbende importere og redigere dine referencer, samt indsætte som citationer og litteraturliste i din tekst. Til denne introduktion vil vi gennemgå de mest almindelige funktioner i programmet, og vise dig hvordan du bruger programmet i praksis. Vi vil i løbet af et par timer gennemgå:

- Import af referencer fra online-kilder

- Oprettelse af referencer manuelt

- Redigering af eksisterende referencer

- Indsættelse af referencer som citationer og som litteraturliste

- Deling af referencer med grupper

- Oprettelse af online-backup af dine referencer

 

Til introduktionen vil vi tage udgangspunkt i Google Chrome og Microsoft Word, men du kan også bruge andre browsere (Firefox/Edge) og tekstprogrammet OpenOffice. Du henter selve programmet zotero gratis på https://www.zotero.org/ 

Hvis vi kan gennemføre introduktionen fysisk vil det finde sted på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek på Gothersgade 140. Hvis restriktioner kommer i vejen, vil gennemføre på Zoom, og sende dig et link inden.

Bemærk:

Introduktionen tager udgangspunkt i, at alle har installeret programmet zotero samt 'connectors' til deres browser og tekstbehandlingsprogram. Vi vil ikke gennemgå installationen, så hvis du har problemer med installationen bedes du kontakt Lars (larh@kb.dk) i god tid inden.

Vores youtube-version af kurset (5 små videoer af 2-3 minutters varighed) gennemgår de samme funktioner som vi gennemgår til kurset, og gennemgår installationen. Du kan finde kursets videoer hér: https://youtu.be/A853MFHPyVE 

Related LibGuide: Samf - fagsider by Lars Hansen

Date:
04/10/2021
Time:
13:15 - 15:00
Time Zone:
Central European Time (change)
Location:
SAMF: Gothersgade 140
Campus:
SAMF: Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, Gothersgade 140, 1123 København K
Categories:
  Reference Management  

Registration is required. There are 24 seats available.

Event Organizer

Profile photo of Lars Hansen
Lars Hansen