Event box

Introduktion til Zotero

Introduktion til Zotero

Skal du i gang med at skrive en opgave, og har du brug for hjælp til at hente, organisere og citere referencer? Så er zotero måske svaret du leder efter.

 

Zotero er et gratis referencehåndteringsværktøj, som lader dig løbende importere og redigere dine referencer, samt indsætte som citationer og litteraturliste i din tekst. Til denne introduktion vil vi gennemgå de mest almindelige funktioner i programmet, og vise dig hvordan du bruger programmet i praksis. Vi vil i løbet af et par timer gennemgå:

- Import af referencer fra online-kilder

- Oprettelse af referencer manuelt

- Redigering af eksisterende referencer

- Indsættelse af referencer som citationer og som litteraturliste

- Deling af referencer med grupper

- Oprettelse af online-backup af dine referencer

 

Til introduktionen vil vi tage udgangspunkt i Google Chrome og Microsoft Word, men du kan også bruge andre browsere (Firefox/Edge) og tekstprogrammet OpenOffice. Du henter selve programmet zotero gratis på https://www.zotero.org/

Undervisningen vil foregå fysisk på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, Gothersgade 140.

 

Bemærk:

Introduktionen tager udgangspunkt i, at alle tilstedeværende har installeret programmet zotero samt 'connectors' til deres browser og tekstbehandlingsprogram. Vi vil ikke gennemgå installationen, så hvis du har problemer med installationen bedes du kontakte Lars (larh@kb.dk) i god tid inden.

 

Hvis du, efter at have fået en introduktion i brugen af zotero på et kursus eller ved et besøg fra biblioteket i din undervisning, har spørgsmål til brugen af programmet, er du altid velkommen til at skrive til thho@kb.dk – vi svarer per mail, kan aftale en session på biblioteket, eller kan hjælpe via zoom.

 

Vores youtube-version af kurset (5 små videoer af 2-3 minutters varighed) gennemgår de samme funktioner som vi gennemgår til kurset, og gennemgår installationen. Du kan finde kursets videoer hér: https://youtu.be/A853MFHPyVE

Related LibGuide: Samf - fagsider by Lars Hansen

Date:
09/02/2022
Time:
13:15 - 15:00
Time Zone:
Central European Time (change)
Location:
SAMF: Gothersgade 140
Campus:
SAMF: Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, Gothersgade 140, 1123 København K
Categories:
  Reference Management  

Registration is required. There are 25 seats available.

Event Organizer

Profile photo of Lars Hansen
Lars Hansen