Event box

Fernisering: Margrethe Hald – en tekstilpioner

Fernisering: Margrethe Hald – en tekstilpioner

I anledning af tekstilforskeren Margrethe Halds 125-årsfødselsdag åbner udstillingen ”Margrethe Hald – en tekstilpioner” torsdag den 10. februar 2022 kl. 15.00-17.30 på KUB Sdr. Campus. Udstillingen om Margrethe Halds liv og virke er et samarbejde med Center for Tekstilforskning, Københavns Universitet. Margrethe Halds liv og arbejde, fra gårdmandsdatter til stjerneforsker, er en fortælling om en ekstraordinær person, der ved sit eget hårde arbejde skabte sig en plads i den akademiske verden og i historien. Det er også en fortælling om kvinders indtog på det danske arbejdsmarked og i akademia, samt om klasse og køn i en periode mærket af store sociale og kulturelle forandringer. Margrethe Hald levede fra 1897 til 1982 og var ansat på Nationalmuseet fra 1933 til 1967.

Margrethe Halds mange publikationer viser hendes enorme metodiske spændvidde, hvor hun elegant kombinerer en række fagtraditioner, såsom kunsthistorie, etnologi, arkæologi og historie i samspil med sin store håndværkstekniske viden. Denne tværfaglighed er fortsat kendetegnende for den moderne tekstilforskning, og den er medvirkende til, at Center for Tekstilforskning fik en grundforskningsbevilling i 2005.

Arrangementet indledes med to oplæg, hvorefter udstillingen åbnes:

  • Morten Grymer-Hansen, cand.mag. i historie, Center for Tekstilforskning: Køn, kvindehåndværk og emancipation: Tekstilforskningens tidlige historie i Danmark
  • Ulrikka Mokdad, cand.mag. i kunsthistorie, Center for Tekstilforskning: Arven efter Margrethe Hald: Hendes opdagelser, metoder og betydning for nutidens tekstilforskning

Udstillingen kan ses på KUB, Søndre Campus fra d. 10. februar til 1. maj 2022.

Margrethe Hald – en tekstilpioner er kurateret af forskerne Ulrikka Mokdad og Morten Grymer-Hansen, Center for Tekstilforskning, KU.

Date:
10/02/2022
Time:
15:00 - 17:30
Time Zone:
Central European Time (change)
Location:
KUB Søndre campus: Loungeområdet i stueetagen
Campus:
KUB Søndre Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 Kbh. S

Event Organizer

Profile photo of Oddur Hansen
Oddur Hansen