Event box

VANDSKABT: hydro-logisk arkæologi

VANDSKABT: hydro-logisk arkæologi In-Person

Torsdag den 13. oktober 2022 kl. 15.30 åbner udstillingen VANDSKABT: hydro-logisk arkæologi på Københavns Universitetsbibliotek, Søndre Campus.

VANDSKABT er en udstilling med ting fra havet

havting; hydroobjekter; vandskabninger

Udstillingen er et led af en større arkæologisk undersøgelse med udgangspunkt i magnetfiskeri, afviklet i foråret 2022 ved fire forskellige havneområder i Kastrup (Kastrup Lystbådehavn, Kastrup Gammel Havn, Likørkajen (Kastrup Broforening) og Scanport Havn).

Magnetfiskeriet frembragte en konkret, håndgribelig empiri af (ukonventionelle) arkæologiske genstande og fremprovokerede en lang række overvejelser, udfordringer og frustrationer ved det arkæologiske. Heraf opstår spørgsmål som: Hvor hører tingene til – på land eller i vand? Er tingene udelukkende skabt af mennesker? Er de alene et udtryk for havforurening? Hvad er naturens natur?

Udstillingen er et møde med et udvalg af de hydro-objekter, feltarbejdet frembragte. Tingene er således indsamlet efter konventionel arkæologisk standard og karakteriseret ved en uklarhed, der forvrænger, forvirrer, forskubber og forskyder velkendte ordner. Ved at tillade havet og tingene at kollapse ind i hinanden søger udstillingen at kultivere muligheden for andre fortællinger i en flerartet, vandskabt virkelighed, hvor der altid er en risiko for oversvømmelse.

VANDSKABT er kurateret af Christine Delcomyn Dohn, stud.mag., forhistorisk arkæologi ved Københavns Universitet.

Udstillingen kan ses på biblioteket frem til den 13. januar 2023.

Date:
13/10/2022
Time:
15:30 - 17:00
Time Zone:
Central European Time (change)
Location:
KUB Søndre campus: Loungeområdet i stueetagen
Campus:
KUB Søndre Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 Kbh. S
Categories:
  liT.house  

Event Organizer

Profile photo of Birthe Miller
Birthe Miller