Event box

Rødstrømper - søsterskab og revolution In-Person

Åbning af udstilling om Rødstrømpebevægelsen i anledning af 50-års jubilæet.

For 50 år siden gik en flok unge kvinder på gaden, klædt ud i alt for store bh’er med balloner i og kunstige øjenvipper som en protest mod skønhedsindustriens kvindesyn. Det blev startskuddet til en bevægelse, der ikke bare skabte overskrifter med deres fantasifulde aktioner, men som satte et stort aftryk på det danske samfund ved at mobilisere kvinder i basisgrupper og ved at skabe nye institutioner for kvinder som fx Grevinde Danner-stiftelsen.
Kvinderne fandt sammen under paroler som ”Det private er politisk” og ”Ingen klassekamp uden kvindekamp – ingen kvindekamp uden klassekamp”.

På KUB Sdr. Campus fejrer vi Rødstrømpebevægelsens 50-års jubilæum med en udstilling om Rødstrømpebevægelsens historie. Ved åbningen d. 7. oktober kl. 16-18 skal vi synge nogle af de gamle rødstrømpesange sammen med sanger og sangskriver Karina Willumsen. Vi får læst nogle af rødstrømpernes tekster op, og vi får besøg af tre rødstrømper, Vibeke Vasbo, Inger Stauning og Drude Dahlerup, som vil fortælle om deres tid i bevægelsen.

Efter åbningen vil der være mulighed for at se udstillingen og evt. pynte sig med feministisk souvenir fra Kritisk Pynt.

Pga. corona-restriktionerne er der kun
plads til 45 deltagere og tilmelding på nedenstående link er påkrævet. https://kubkalender.kb.dk/event/3562084

Udstillingen kan ses på KUB Sdr. Campus, Karen Blixens Plads 7 frem til den 31. december i bibliotekets åbningstid. https://kub.ku.dk/biblioteker/sc/

Date:
07/10/2020
Time:
16:00 - 18:00
Time Zone:
Central European Time (change)
Location:
KUB Søndre campus: Loungeområdet i stueetagen
Campus:
KUB Søndre Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 Kbh. S
Categories:
  liT.house  
Registration has closed.

Event Organizer

Profile photo of Jytte Nielsen
Jytte Nielsen